Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Τα Εκτάκια υιοθετούν τα Πρωτάκια

Η ενίσχυση της θετικής επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών/-τριών σε όλες τις πτυχές της σχολικής τους ζωής αποτελεί στόχο για τη διαμόρφωση θετικών διαπροσωπικών σχέσεων.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή διαδραματίζει η κουλτούρα του σχολείου που καλλιεργεί κλίμα αλληλοσεβασμού και εμπιστοσύνης σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας.
Οι συγκεκριμένες δράσεις επικεντρώνονται στην ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας, στην καλλιέργεια δεσμών φιλίας μeταξύ των μαθητών και στην ενδυνάμωση συνεργατικού πνεύματος.

Η υλοποίηση του προγράμματος “Τα Εκτάκια υιοθετούν τα Πρωτάκια” έχει σαν στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας, των δεξιοτήτων και την καλλιέργεια ενός κλίματος εμπιστοσύνης και φιλίας ανάμεσα στους μαθητές της Α και της ΣΤ τάξης.

Οι μαθητές της Α τάξη αποκτούν αυτοπεποίθηση και το αίσθημα του ανήκειν και οι μαθητές της ΣΤ τάξης αισθάνονται υπεύθυνα και δημιουργικά προσφέροντας τη στήριξή τους καθ' όλη τη διάρκεια του έτους στους μικρότερους μαθητές.

Η δράση έγινε στις 25/11/2022 και στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό, διασκέδασαν, δραστηριοποιήθηκαν και έκαναν καινούριους φίλους!