Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

ΔΡΑΣΗ: Ψηφιακά κόμικς

Στα πλαίσια του μαθήματος «Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών» οι μαθητές του σχολείου μας δημιούργησαν κόμικς με θέμα την καταστροφή του περιβάλλοντος. Σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά κάποια από αυτά.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού από ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής και το 5ο ΠΕ.ΚΕ.Σ Αττικής

Η ΔΙ.Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και το 5ο ΠΕ.ΚΕ.Σ Αττικής σε συνεργασία με τους 13 Δήμους της Ανατολικής Αττικής, διοργανώνουν ενημερωτικές επιμορφωτικές συναντήσεις για την αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (Ε.ΒΙ.Ε.) με τους/τις Εκπαιδευτικούς και τους Γονείς/Κηδεμόνες των σχολείων αρμοδιότητάς τους.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ : «Οι Τροβαδούροι της Ασφάλτου»

Στις 22 Μα'ί'ου παρουσιάστηκε στην αυλή του σχολείου μας η μουσικοθεατρική παράσταση «Οι Τροβαδούροι της Ασφάλτου» Η παράσταση αυτή έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία της Αττικής Οδού με σκοπό την ευαισθητοποίηση παιδιών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας. Στόχος είναι η εξοικείωσή τους με τους βασικούς κανόνες του ΚΟΚ, τη σωστή συμπεριφορά του πεζού, του ποδηλάτη, αλλά και του skater, με ψυχαγωγικό και διασκεδαστικό τρόπο. Η παράσταση και το συγκρότημα παρουσίασης, " Burger Project ", χαρακτηρίστηκαν από τη ζωντάνια, το κέφι, τη μεταδοτικότητα και την επαφή που απέκτησαν με τους μαθητές μας.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024-25

Για την εγγραφή στο Ολοήμερο Πρόγραμμα και στην Πρωινή Ζώνη για το έτος 2024-25 παρακαλώ αποστείλετε την αίτηση συμπληρωμένη στο σχολείο.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΔΥ ΣΤΟ Ε1: ΣΥΝΟΧΗ ΟΜΑΔΑΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΜΗΛΙΚΩΝ

Πραγματοποιήθηκε μια σειρά βιωματικών δράσεων στις 28-2-2024, 17-4-2024 και 24-4-2024 που σκοπό είχε τη βελτίωση του κλίματος στην τάξη και τη διαμόρφωση των σχέσεων των μαθητών/τριών τόσο μεταξύ τους, όσο και με τη δασκάλα τους. Αναδύθηκαν ζητήματα ορίων και κανόνων, συνοχής της ομάδας και σεβασμού στον άλλο. Η ανατροφοδότηση από τους μαθητές ήταν θετική και αναδείχθηκε η χρησιμότητα των βιωματικών δράσεων στο σύστημα της τάξης. Από την Ψυχολόγο του σχολείου, Θεοδώρου Αναστασία