Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

 Το παρακάτω υλικό αναφέρεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά και είναι ιδιαίτερα βοηθητικό για την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Βιώνοντας το δεύτερο κλείσιμο των σχολείων στην ίδια σχολική χρονιά, είναι πιθανόν τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες να δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα καινούρια δεδομένα. Σε συνδυασμό με την γενικότερη δυσκολία στην καθημερινότητα, την απώλεια εξωσχολικών δραστηριοτήτων, την κοινωνική απομόνωση και την νέα μορφή εργασίας και εκπαιδευτικής διαδικασίας, η ανάγκη για την καλλιέργεια ψυχικής ανθεκτικότητας είναι πιο αναγκαία από ποτέ. 

 Συγκεκριμένα,

 Το αρχείο "τηλεμάθημα για παιδιά" είναι μια ιστορία που αναδεικνύει την δυσκολία της τηλεκπαίδευσης από την μεριά των παιδιών. 

Μπορούν είτε οι δάσκαλοι είτε οι γονείς να τη διαβάσουν με τα παιδιά ώστε να αποφορτιστούν από τα ανάμεικτα συναισθήματα που ίσως νιώθουν την περίοδο της τηλεκπαίδευσης. 

 Το αρχείο "Επιστροφή στο σχολείο" είναι για τους δασκάλους και εκτός από το θεωρητικό μέρος για την ψυχική ανθεκτικότητα και την ομαλότερη επανένταξη των παιδιών ύστερα από την τηλεκπαίδευση, έχει και φύλλα δραστηριοτήτων τα οποία μπορούν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν μαζί με την τάξη ώστε να γίνει αρμονικότερη η επιστροφή στο σχολείο και να ενισχυθεί θετικά το σχολικό κλίμα. 

 Το αρχείο "Μένουμε σπίτι συνδεδεμένοι" αφορά τους γονείς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διατηρήσουν μια καλή ψυχική υγεία στα μέλη της οικογένειας. 

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε. 

Τα μέλη της ΕΔΕΑΥ