Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Σχολές Γονέων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης

                           

                  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                

           ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

      ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ               

 Αχαρναί, 16/03/2015,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι οι Σχολές Γονέων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, πρόκειται να υλοποιήσουν Σχολή Γονέων για τους γονείς μαθητών και μαθητριών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.
Παρακαλούμε οι γονείς που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο Πρόγραμμα της Σχολής Γονέων, να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής που επισυνάπτεται.
Τα θέματα που θα συζητηθούν στις συναντήσεις ενδεικτικά είναι :
  1. Επικοινωνία, Σχέσεις και Ρόλοι στη Σύγχρονη Οικογένεια
  2. Θέματα Ανάπτυξης και Εξέλιξης των Παιδιών : Βασικά αναπτυξιακά, γνωστικά/γλωσσικά  και συναισθηματικά ορόσημα στη ζωή του παιδιού.
  3. Ειδικά Θέματα και Προβλήματα της Σχολικής Ηλικίας :, Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας, Συναισθηματικές Εκδηλώσεις των παιδιών σχολικής ηλικίας και Θέματα Συμπεριφοράς : Τρόποι Παρέμβασης από τη μεριά του σχολείου και των γονέων.
  4. Σύγχρονα προβλήματα στη σχολική ζωή των παιδιών : Το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying), Επιθετικότητας, χρήση Η/Υ και παιχνιδιών.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες και εκπαιδευτικούς. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή τουλάχιστον 20  ατόμων. Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένο Σχολικό Ψυχολόγο.

Με τιμή

Ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης & Εποπτείας Σχολών Γονέων Αν. Αττικής                       
                         
Δημήτρης Παπαδόπουλος, PhDc

MSc Κοιν. Ψυχιατρικής - Παιδοψυχιατρικής