Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

Εκδήλωση του ΕΚΠΑ με θέμα 60 Χρόνια Διαστημικά Ταξίδια 1957-2017

Στις 4 Οκτωβρίου 1957, η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ) κατέπληξε όλον τον κόσμο με την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Sputnik-1, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε μια νέα εποχή, αυτή της εξερεύνησης του διαστήματος. Πλέον, 60 χρόνια μετά την εκτόξευση του Sputnik-1, περίπου 6.000 δορυφόροι έχουν σταλεί στο διάστημα, ενώ οι διαστημικές πτήσεις αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας. Η ιστορία συνεχίζει να μας εκπλήσσει καθημερινά με τον διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό, με τον οποίο ο άνθρωπος κατακτά το μέλλον. Η τεχνολογική πρόοδος που έχει σημειωθεί μέσα στις τελευταίες 6 δεκαετίες δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι ικανός να πραγματοποιήσει τα πιο απίθανα όνειρά του και να κάνει πραγματικότητα αυτό που στο πολύ πρόσφατο παρελθόν φάνταζε ακατόρθωτο.

Ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ διοργανώνει μια εκδήλωση στο πλαίσιο της παγκόσμιας αυτής εορτής.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ από τις 10:00 μέχρι τις 14:00
Οι δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί για αυτήν την ημέρα είναι για όλες τις ηλικίες. Ξεκινούν νωρίς το πρωί με παιχνίδια, ομιλίες μικρής διάρκειας και χειροτεχνίες, καταλήγοντας το μεσημέρι με μια κεντρική ομιλία, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν παρατηρήσεις του Ήλιου με ειδικά τηλεσκόπια, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
Το πρόγραμμα είναι το εξής:


* Η παρατήρηση του Ήλιου με τα τηλεσκόπια δε θα πραγματοποιηθεί εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανεξάρτητα με τον καιρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου